Pipo de Clown

Televisie is nog een nieuw verschijnsel in ons land als op 17 september 1958 de eerste aflevering van Pipo de Clown wordt uitgezonden. De meeste mensen hebben thuis niet eens een televisie. Op 19 april 1980 zendt de VARA de laatste aflevering uit.

In afleveringen van ongeveer 5 minuten werden de jonge kijkertjes deelgenoot in de avonturen van Pipo de Clown, Mammaloe en hun dochtertje Petra. Andere vaste figuren in de serie waren circusdirecteur Dikke Deur en de indiaan Klukkluk. In 1963 wordt de cast uitgebreid met het boevenduo Snuf en Snuitje. 

De serie is bedacht en geschreven door Wim Meuldijk. De rol van Pipo werd vertolk door Cor Witschge. De rol van Mammaloe werd door Christel Adelaar (1958-1965) en Marijke Bakker (vanaf 1966) gespeeld. In de reeks Pipo op Bizarra worden de rollen, vanwege een zakelijk conflict, respectievelijk gespeeld door Cees van Oyen en Janine van Wely. Herbert Joeks was Klukkluk. De rol van Dikke Deur is door zowel door Lou Geels als Willy Ruys vertolkt. Het boevenduo werd door Rudi Falkenhagen (Snuf) en Will Spoor (Snuitje) gespeeld.

Als eerbetoon aan Nederlands bekendste clown een fragment uit een van de vele afleveringen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s